OCS Beleidsplan 

Als totaalleverancier in kabelmanagement streeft OCS elke dag naar het vinden van de juiste oplossing voor iedere verbinding. Dit proberen we zowel te bereiken met de beste service als met kwalitatieve producten. Met een groot assortiment aan standaardproducten voor kantoor- elektra en werkplekbekabeling, is bijna elke oplossing op voorraad. Aangezien iedere situatie en gebruiker anders is, zetten wij graag een stap extra en realiseren (maatwerk)oplossingen voor elk kabelmanagementvraagstuk; van vloer tot aan plafond. Van kleinere tot grote projecten. Dit doen we al ruim 18 jaar.

Een persoonlijke benadering vinden wij daarbij erg belangrijk. Daarom denken wij van begin tot eind met u mee. Of u nu eindgebruiker, architect, adviseur, projectontwikkelaar, installateur of groothandelaar bent; vanaf het abstracte ontwerp tot aan de service, onderhoud, installatie en veiligheid, staat OCS u bij. Dit maakt ons een betrouwbare en efficiënte partner bij de realisatie van uw project.

We houden de lijnen graag kort, zodat u snel en efficiënt wordt geholpen door één van onze specialisten. We realiseren het project samen met u, maar ook met onze partners. We zijn altijd up-to-date van de veranderingen in de markt en passen onze oplossingen daarop aan. Zo dragen we op een duurzame manier bij aan de snel veranderende maatschappij van vandaag.

Vanzelfsprekend hoort milieubewustzijn daar ook bij. Voorheen waren onze vloerdozen bijvoorbeeld voor 80% herbruikbaar, maar de nieuwe serie 2.0 vloerdozen zijn zelfs 100% recyclebaar. Ons kantoor is praktisch energieneutraal en we hebben een insectentuin. Maar duurzaamheid stopt niet bij het milieu. De beste service kan alleen gegeven worden door gezonde, gemotiveerde werknemers. Daarom krijgen alle OCS’ers een sportabonnement en is er gratis fruit. Ze hebben ook altijd de mogelijkheid om bij te scholen. Verder is er ook een fietsenplan. Niet alleen goed voor de beweging, maar ook weer voor het milieu.

De directie van OCS houdt bij het voorbereiden en uitvoeren van het algemeen ondernemingsbeleid, dus altijd rekening met het milieu. Zij doet er alles aan om het milieu te beschermen en het zo min mogelijk te belasten. Duurzaamheid wordt altijd meegenomen bij het plannen van onze activiteiten.

Daarnaast houden we ook rekening met eisen en wensen van andere belanghebbenden en speelt de organisatie in op externe en interne kansen en bedreigingen. Zo blijft ons bedrijf stabiel en succesvol.

Om de continue ontwikkeling van OCS vorm te geven en voor eenieder aantoonbaar en inzichtelijk te maken, kiezen wij ervoor om onze operationele processen te laten certificeren conform de ISO-9001 en het milieusysteem te laten certificeren volgens de ISO-14001. Uitgangspunt is tenminste te voldoen aan de eisen van onze stakeholders en de geldende wetgeving. 

De organisatie streeft naar de continue verbetering van proces- en milieuprestaties. Daartoe wordt regelmatig het organisatiesysteem getoetst met behulp van audits. Op basis van de bevindingen stellen we periodiek een activiteitenplan op, waarin de doelstellingen zijn opgenomen.

Verbeteringen komen tot stand door te luisteren naar:

  • Klanten
  • Leveranciers
  • Personeel
  • Transporteurs
  • Andere belanghebbenden

Om gestructureerd aan procesoptimalisatie en milieuzaken te werken en deze waar mogelijk te verbeteren, stellen we jaarlijks tijdens de directiebeoordeling doelstellingen op.

De directie ziet erop toe dat elke werknemer bekend is met dit beleid en in overeenstemming hiermee werkt.

Giessen, 11 februari 2021

André de Jager 
Directeur