U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Vacature Accountmanager Elektrotechniek (new business)

21/12/18
Ben jij een ervaren binnendienstspecialist die zich thuisvoelt in een klein bedrijf met grote ambities? Wij zoeken een enthousiaste Accountmanager met ondernemershart die geen onbekende van het voortouw nemen is en onze salesafdeling naar een hoger niveau gaat tillen.

 

De werkzaamheden van een Accountmanager Binnendienst bij OCS

Als we je moeten vertellen wat jij als succesvolle salesmedewerker binnendienst moet gaan doen, dan ben je niet de juiste persoon. Jij droomt immers commercie en strategie! Koude acquisitie is je ontbijtroutine en rekening houden met eisen en wensen van de klant zonder het commercieel belang hierbij uit het oog te verliezen is jouw tweede natuur.

We hoeven je ook niets uit te leggen over het identificeren van marktpotentieel, het maken van accountplannen en hoe je langdurende, succesvolle zakelijke relaties opbouwt en onderhoudt. En over hoe scherp jij bent met kansen spotten én deze succesvol naar resultaat omzetten, targets behalen en vakgerichte kennis bijhouden, gaan we het al helemáál niet hebben.

We hoeven je ook niets te vertellen over het:

 • optimaliseren van de efficiëntie van het binnendienst verkoopteam;
 • budgetteren en opstellen van strategische en commerciële (jaar)planningen;
 • inzichtelijk maken van de salespipeline en het forecasten van omzet;
 • meedraaien op vakgerichte beurzen in Nederland en Duitsland;
 • verzamelen van strategische marktinformatie door concurrenten en feedback van klanten te volgen;
 • bijhouden van een strak georganiseerde administratie m.b.t. offertes, contracten en facturatie.

Hou je van aanpakken? Door de explosieve groei in onze organisatie houden collega’s uit andere disciplines zich noodgedwongen bezig met salesgerichte taken. Als ervaren Accountmanager Binnendienst ga jij management en directie ontzorgen in werkzaamheden die commercieel van aard zijn.

Wat heeft onze ideale commerciële binnendienst kandidaat in huis?

Je hebt hbo werk- en denkniveau. Hoewel een diploma in een commerciële richting gewenst is, vinden we een ondernemershart, aangeboren passie voor commercie en aantoonbare, relevante werkervaring ook een goede kwalificatie. Je moet gewoon ijzersterk zijn in wat je doet!

De kwaliteiten die jou succesvol maken zijn empathie, resultaatgedrevenheid en een praktische en flexibele werkhouding. Je bent communicatief sterk, kunt overtuigen maar vooral goed luisteren, inschatten wat de behoeften van je gesprekspartner zijn en daar doelgericht op inspelen.

Jouw overige kwaliteiten, vaardigheden en ervaring bestaan uit:

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een commerciële (binnendienst) functie zoals accountmanager, telesales of vertegenwoordiger
 • Ambitie om door te groeien naar een senior functie
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Kennis van Duits, of de wil om dit te leren spreken, is een pre
 • Affiniteit met elektrotechniek is fijn, maar geen must: als jij de interesse hebt, dan hebben wij de middelen om jou alle ins en outs over onze branche en producten te leren
 • Gedegen kennis van MS Office programma’s en algehele computervaardigheid
Wat heeft Office Cabling Systems BV jou als werkgever te bieden?

Werken bij OCS is niet zomaar een baan, maar de start van een dynamische en interessante carrière. Naast de groei van onze organisatie, vinden wij de groei van onze medewerkers net zo belangrijk. Jouw welzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Zo is onze locatie centraal gelegen, in een gloednieuw en sfeervol gebouw, met een prachtig, landelijk uitzicht. Je voegt je in een hecht en gezellig team van medewerkers die hart voor het bedrijf én elkaar hebben. Het is daarom belangrijk dat jij je in een familiare bedrijfsomgeving thuisvoelt.

Monetaire zaken, secundaire arbeidsvoorwaarden en extra’s:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring kan je rekenen op een salaris van €3.250 bruto (o.b.v. 40 uur) in combinatie met een aantrekkelijke bonusregeling en 26 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur)
 • Uitgebreid opleidingsbudget voor vervolgopleidingen en trainingen om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontplooien
 • Uitmuntende en gezellige lunches in onze goed verzorgde bedrijfskantine, donderdagmiddagborrels en een sportschoolabonnement om de lunches en bitterballen er weer af te trainen
 • Enthousiaste, toffe collega’s, ergonomische werkplekken, een geweldige sfeer en goede koffie!
We zien je reactie met belangstelling tegemoet!

Vanwege Hemelvaartsdag zijn wij gesloten op donderdag 30 en vrijdag 31 mei.

Maandag 3 juni staan we weer voor u klaar. Alvast een fijn weekend!