U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Van inspirerend ontwerp naar ideale werkplek

11/03/16

Ongevallen door losse contactdozen, koffiebekers die zich verwikkelen in de kabels op het bureau en het niet kunnen gebruiken van mobiele apparaten. Na het inrichten van een kantoorplek moet dat wel het laatste zijn wat je als feedback wilt krijgen.

 

OCS ideale werkplek

Een succesvolle werkplek bestaat niet alleen uit een mooi interieurontwerp. Juist ergonomie, flexibiliteit en veiligheid zijn de voorwaarden voor succes. Om extra aandacht hieraan te geven schetst OCS – specialist in kabelmanagement- de ideale werkplek.

Ergonomisch, flexibel en veilig

In een ideale werkomgeving werkt een werknemer efficiënt en beleeft deze optimaal het interieur. Bij het ontwerp is goed nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid. Stroom- en datavoorzieningen zijn binnen handbereik, bekabeling is netjes weggewerkt en zorgt zo voor optimale flexibiliteit in het kantoor.

Werken met meerdere apparaten

Op een vaste werkplek zorgt een TFT beeldschermhouder voor de ideale hoogte van één of meerdere beeldschermen. Dit maakt het schoonmaken van het bureaublad makkelijk en voorkomt ongemakkelijke bewegingen of verkeerde werkhoudingen van de werknemer. Een werknemer werkt steeds vaker flexibel via een laptop, mobiele telefoon of tablet. De ideale werkplek heeft genoeg mogelijkheden om deze own devices aan te sluiten of op te laden. Met inbouwunits of opbouwunits voor bureaus en tafels zijn direct de benodigde stroom- en data-aansluitingen binnen handbereik. Geen losliggende contactdozen met lange snoeren, maar goed aangelegde systemen in of op het bureau voor een veilige werkplek. Ook zijn er draadloze oplaadpunten die mooi wegvallen in een bureau om een smartphone via Qi-technologie op te laden.

Orde op het bureau

Vaste bekabeling van bijvoorbeeld beeldschermen lopen direct door een bureaudoorvoer via kabelgeleiding aan de onderkant van het bureaublad naar de voedingsbron. Een werknemer wordt niet belemmerd door kabels op het werkblad, houdt het koffiebekertje overeind en vindt de orde en rust om te werken.

Kabelvrije vloeren

Met verticale kabelgeleiding naar plafond of vloerdozen blijft de indeling van de werkomgeving onafhankelijk van wandgootsystemen of plintgoten. Fijn als de interieurontwerper de ruimte plotseling wil omgooien. De kabels verstrengelen zich niet over vloeren en looppaden waardoor ongevallen worden voorkomen. De meeste arbeidsongevallen worden nog steeds veroorzaakt door een struikel- of glijpartij en zijn eenvoudig te voorkomen. Om toch met kabels afstanden te kunnen overbruggen in looppaden worden deze veilig verborgen met vloerkanalen.

Wilt u ook uw thuiswerkplek efficiënt en ergonomisch inrichten?

Onze tips kunnen u daar wellicht bij helpen.

Bekijk onze tips!